Via Greg Mankiw, am aflat de o poveste foarte interesanta, pe care o reproduc foarte pe scurt.

In SUA, municipalitatile a 2 orase – Wellesley si Norwood – si-au propus sa construiasca noi licee. Primii au un target de buget de 159 mil USD, ceilalti de “numai” 100 mil USD, statul Massachusets urmand conform planurilor sa ramburseze fiecarui oras intre 40% si 80% din valoarea constructiei.

In calea fericirii cetatenilor din Wellesley, care isi propun sa ofere copiilor lor, in cadrul liceului, o pista de alergare acoperita, un studio de inregistrari, un teatru si multe alte facilitati, sta insa trezorierul statului, Timothy P. Cahill. Mai mult, fiind si presedinte al comisiei care aloca fondurile necesare constructiei, are toate sansele sa aiba un cuvant greu de spus in privinta asta. Argumentul sau il vedeti mai jos:

“Just because you have the money doesn’t mean you should be allowed to do it. One community should not be able to provide better opportunities for kids versus another community just because they have the money.”

Sa tot fii un cetatean onorabil al urbei in conditiile astea, right ?? Sa iti tot platesti taxele si sa fii gata sa pui din buzunarul tau pentru ca ai tai copii sa beneficieze de ce e mai bun, in conditiile astea…