Aflu azi din Wall-Street ca domnii de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private au stat ei si au cugetat si au ajuns la concluzia urmatoare:

“Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va lua in calcul modificarea normei referitoare la distribuirea aleatorie a romanilor intrati la loterie, astfel incat acestia sa fie distribuiti catre fonduri cu o cota de piata sub 20%, pentru a se limita concentrarea excesiva a pietei”, a mentionat Giurescu. [vicepresedintele CSSPP]

Personal, asta mi se pare o A-B-E-R-A-T-I-E. Nu pentru ca argumentul nu ar fi corect (oricum e discutabil issue-ul asta) ci pentru ca se trezesc sa anunte asta cu 2 zile inainte de deadline-ul stabilit pentru aderarea la un fond de pensii. Si, mai mult, vor sa treaca aceasta decizie printr-o ordonanta de urgenta, eliminand din urne, pe furis, pe cei mai mari doi actori din piata – ING si Allianz.
People !  Imagine ca managerii ING, de exemplu, si-au facut planuri, inca de acum 6-12 luni, privind investitiile in publicitate. Si ca probabil se bazau pe acei 33% din cei 450,000 romani care vor fi redistribuiti si, daca inteleg bine calculele facute de redactia Wall-Street, discutam de mai mult de 1.3 mil EUR in contributii obligatorii pt anul viitor. Dar … who the fuck cares about business planning in RO ?!
Apropo, nu am scris postul asta din cauza ca am semnat cu ING – pur si simplu m-a scos enorm din sarite atitudinea astora.