In octombrie 2007, eram in New York la invitatia Tiger Global Management. La momentul respectiv, organizau un eveniment anual pentru ownerii companiilor din portofoliul lor, cu obiectivul de a-i face sa comunice direct pe tema provocarilor pe care le au fiecare in piata lor, a.i. sa sa invete cat mai bine unul din experienta celorlalti.

Discutiile in sine erau fantastice, tin minte ca eu eram in grupul de “vertical portals”, printre altii cu fondatorii de la Mail.ru (grupul a fost cunoscut pana acum cativa ani drept Digital Sky Technologies, valoreaza acum 5 MLD $ si au fost printre actionarii semnificativi ai Facebook) si AlloCine.fr (un Cinemagia frantuzesc urias, cu operatiuni si in Germania, Spania, UK, Turcia si Brazilia). Evident ca eram cel mai mic din clasa :), mai ales ca ajunsesem acolo cumva dintr-o intamplare, nefiind implicat in actionariatul eJobs insa prezent in momentul in care cei de la Tiger ii invitasera pe Liviu si Danny la eveniment (thx again, Liviu!).

Cert e ca Tiger nu facea rabat de la nimic pentru ca invitatii sai sa aiba o experienta exceptionala – am zburat cu Delta direct Bucuresti – NY, la business class, am stat la Four Seasons, cocktailul de final a fost la Nobu57, un sushi bar genial unde De Niro era actionar.

Insa de departe cea mai tare experienta a fost chiar in prima zi, la cina, cand dupa cateva speechuri festive a intrat in sala Mary Meeker, la momentul respectiv unul dintre cei mai tari analisti pe tehnologie de pe Wall Street (daca nu cel mai tare, era poreclita “Queen of the Net”). Pe vremea aceea lucra la Morgan Stanley si ne-a prezentat in premiera cateva cifre si trenduri relevante dintr-un raport precum cel de mai jos:

Este un raport pe care Mary Meeker il intocmeste anual de foarte mult timp, chiar daca intre timp e mai putin analist si mai mult venture capitalist, una dintre cele 5 doamne care sunt incluse in Midas List (topul Forbes al celor mai importanti investitori in tech). Enjoy!

Sursa foto: NobuRestaurants.com