Pentru ca am intrat pe ultima suta de metri inainte de evenimentel de eCommerce al inceputului de an in Romania, iata mai multe detalii despre ce se intampla in prima zi.

Conferinta ecomTIM incepe cu un panel dedicat situatiei si trendurilor din piata de eCommerce si in legatura cu platile online. Discutia este deschisa de un studiu realizat in exclusivitate pentru ecomTIM de catre Daedalus Millward Brown si prezentat de Daniel Enescu, apoi are loc dezbaterea propriu-zisa la care participa Marius Ghenea – presedinte ARMO si fondatorul Fit Distribution Group (pcfun.ro, pcgarage.ro, …), noul CEO al elefant.ro – Cristian HerghelegiuCatalin Cretu (directorul general, Romania Visa Europe) si Daniel Nicolescu – Country Manager PayU Romania.

Dupa o scurta pauza, ecomTIM continua cu panelul #2, dedicat mobile-commerce-ului. Intra in scena primul speaker strain – Roberto del Sol, CEO & Founder ReallyLateBooking.com, urmat de Alexandru Iosef de la Cinemagia.ro (cu o prezentare despre aplicatiei prin care cumperi bilete la cineamtograf prin telefonul mobil). Dan Boabes/ SimPlus  continua seria de prezentari discutand despre monetizare, Elisabeta Moraru prezinta ultimele cifrele detinute de Google privind penetrarea pe mobile (cu detalii despre Enhanced Search, probabl), pe final alaturandu-ni-se Claudia Docuz de la Appscend, unul din businesss-urile romanesti care au ajuns cu succes peste hotare (vedeti si prezenta lor la MWC, Barcelona, via Marius).

Panelul 3, care are loc imediat dupa pranz, este adresat business-urile care creeaza ecosistemul eCommerce-ului. Sunt jucatori care aduc valoare adaugata magazinelor online, fie ca vorbim de boutique-ul de creatie Tipsy & Tumbler(cu knowledge mare pe zona de emailing) sau de curierat (prezentarea DPD Romania este sustinuta de chiar fondatorul sau, de fapt al Pegasus, Lucian Aldescu). Intra apoi in scena Zoli de Microsoft si Alex Lapusan de la Zitec, pentru o scurta prezentare sustinuta impreuna, sesiunea de prezentari fiind incheiata de Alen Todorov de la pleisty.com.

Urmeaza star-ul evenimentului — Laurent Crouet, COO Europe, PrestaShop. Practic, wordpress-ul platformelor de eCommerce este pentru prima data in Romania, cu cifre si informatii foarte interesante.

Ultimul panel din conferinta isi propune sa afle mici secrete ale succesului de la mari magazine online. Asa ca, dupa inca o prezentare relizata exclusiv pentru ecomTIM, de catre Dorin Boerescu de data aceasta, pe baza cifrelor 2Parale, intra in scena 5 reprezentanti ai unor magazine online care chiar vand in .ro > paravion.ro, libris.ro, clickshop.ro, vodafone.ro, molecule-f.com.

Prima zi de ecomTIM si incheie cu un mare, mare PARTY! Inca o ocazie excelenta de networking!